Continentals schreven geschiedenis

Rotterdam: het is meer dan 50 jaar geleden dat de Continentals begonnen als één christelijke jeugd groep, die eigentijdse christelijke muziek brachten onder leiding van Cam Floria, de oprichter. Omdat ze door het continent Amerika reisden, concerten gevend in kerken, moesten ze een naam hebben, dus noemden ze zichzelf THE CONTINENTALS SINGERS. Dit nieuwe concept werd een ongelooflijk succes. Spoedig waren er 2 groepen, toen 3… In 1969 nam Leen La Rivière de taak op zich om de Continentals in Europa te organiseren. Deze ‘founding father’ van de Europese Continentals inspireert nog steeds de verschillende Continental groepen in Europa. Wereldwijd kwamen allerlei taal-Continentals tot stand naast Engels: Frans, Duits, Koreaans, Chinees, Spaans, Portugees, Nederlands(o.a. de Discipel groepen), Japans, Roemeens, Italiaans, Hongaars, Slowaaks, etc Ze hebben meer dan 1500 tournees gedaan, dat zijn meer dan 50.000 concerten, hadden meer dan 15(!)miljoen bezoekers. (Plus alle radio en TV-uitzendingen). Ze maakten meer dan 100 verschillende LP/CD producties. Liederen van The Continentals zijn zeker in een 25 talen vertaald. Diverse producties kregen diverse Award onderscheidingen.

Continentals geven toekomst perspectief

Continentals zijn zo’n succes omdat ze ieder seizoen een bijzonder concept brengen gebaseerd op een uniek thema en dat vorm geven in eigentijdse christelijke muziek, dan komt het reizen en daarmee bouwen ze bruggen tussen culturen, het schept unieke ontmoetingen, geven getuigenis van hun geloof, dienen alle denominaties, en het geeft deelnemers persoonlijke ontwikkeling, karaktervorming, geloofsinspiratie, en professionele podiumervaring. Deze topprestaties werken als een ‘life changing experience’, zoals deelnemers, bezoekers en kerken het ervaren. Men doet auditie, dan is er selectie, dan een periode van professionele training en daarna gaat men op tour(1-3 weken). Een Continental groep bestaat uit gemiddeld 30 personen (plus soms een band). Componisten, songwriters, choreografen, producers maken ieder jaar een Continental programma mogelijk. De pers typeerde the Continentals ooit als: “Pro Deo en Professioneel”, een aardige typering

En meer:…

Ieder jaar is er een nieuw programma, gebaseerd op een THEMA, en daarvan verschijnt tenslotte ook een CD. The thema’s van vele jaren zijn te vinden op de Europese website van The Continentals: www.continentalministries.org , ga naar page 2, klik op THEMES.