Young Continentals bereiken de wereld

Rotterdam- In het begin van de jaren negentig was te zien dat meer en meer tieners werden geïnspreerd door de concerten van The Continentals, ook zij wilden auditie doen en mee op toernee. Maar om mee te gaan moet je minimaal 16 zijn. Het Amerikaanse kantoor en het Europese kantoor (Leen La Rivière) staken de koppen bij elkaar en met vereende krachten werd een nieuw concept uitgedacht de YOUNG CONTINENTALS. Om mee te doen moest je 13-16 jaar zijn. Speciale traingen werden ontwikkeld en echte tienermuziek werd geselecteerd en bewerkt met bijbehorende choreografie. In 1992 werden de eerste groepen gestart in de USA en in Nederland. Het was gelijk een doorslaand succes… Young Continentals was geboren…

Vandaag zijn er Young Continental groepen in diverse landen actief. Er zijn al een 20 CD’s opgenomen, ze hebben meer dan 2500 concerten gedaan en bereikten een dikke 750.000 jeugdige bezoekers. Ook werden diverse taalversies opgenomen o.a. in Frans, Duits, Slowaaks, Hongaars, Roemeens.

Young Continentals bouwen aan een toekomst

Young Continentals zijn vermoedelijk de uitvinders van het “youth-performance-concept”: selecteer getalenteerde en zeer gemotiveerde jongeren, zorg voor professionele begeleiding van producers, choreografen, songwriters in de stijlen pop, rock, hip-hop, ballads en maak een geweldige show met geluid, lichttechniek, zorg voor authentieke christelijke inspiratie en waarden en dat levert een overtuigend concept, dat werkelijk in staat is om andere jongeren te bereiken… dat er meer is als Idols, XTC of MTV. En dat blijkt ook uit de reacties van vele kerken en bezoekers. Een groep YC bestaat uit maximaal 30 personen plus professionele leiding, chaperones, technici. Ook voor tieners is het een “life changing experience”.

En meer:…

Ieder jaar is er een nieuw programma, gebaseerd op een THEMA, en daarvan verschijnt tenslotte ook een CD. The thema’s van vele jaren zijn te vinden op de Europese website van The Continentals: www.continentalministries.org , ga naar page 2, klik op THEMES.